Internationaal Coaching RegisterDe Nederlandse Orde van Beroepscoaches
als Geluk je streven is

Nieuws

Waarom jongere vrouwen op een oudere man vallen?

De jonge vrouw of een vrouw rond het 40e levensjaar vallen vaker voor een oudere man die zelfs haar vader zou kunnen zijn.

Vaker gaat het over een leeftijdverschil van 20 a 30 jaar.

 

De jongere vrouw doet vaker de verliefdheid verwarren met tekortkomingen vanuit haar jeugd.

We hebben het dan over de behoeftes liefde, warmte, geborgenheid en de aandacht die zij krijgt van de oudere man in tegenstelling tot haar vader.

 

De oudere man geeft de jongere vrouw het gevoel dat zij op handen en voeten gedragen wordt.

 

De jongere vrouw is vaker autoritair opgevoed, de vader bepaalde wat er wel of niet gebeurde binnen het gezin en zijn echtgenote moet slaaf volgzaam zijn.

De vader waardeerde de echtgenote niet en toonde weinig tot geen respect en dit gelde ook voor zijn dochter.

 

De jongere vrouw gaat juist op zoek naar datgene wat zij in haar jeugd heeft moeten missen en waar haar vader niet aan heeft voldaan.

 

De jongere vrouw kiest een oudere man uit die juist passief is en weinig daadkracht toont.

 

Ook is het zo dat de oudere man een verleden heeft en er zijn vaker kinderen in het spel wat de relatie ook nog gecompliceerd maakt.

 

Naar loop van tijd loopt de relatie stuk omdat de man niet meer kan voldoen aan de behoefte van de vrouw.

De jongere vrouw heeft vaker een kinderwens, wil carrière maken en wil nog actief bezig zijn.

Tot in tegenstelling van de oudere man wil hij juist huisje-boompje-beestje en rust in zijn leven.

 

De relatie loopt vaker op de klippen omdat derde zich continue bemoeien met de relatie van de jongere vrouw en de oudere man en dit gebeurd vaker door de ouders van de jongere vrouw.

 

De jongere vrouw wil vaker in de voetsporen van haar vader acteren en is dan ook in haar relatie de kartrekker en de dominantere persoon.

 

Als de relatie beëindigd wordt, gaat de vader weer verder met het gedrag dat hij vertoonde in de jeugd van de jongere vrouw.

 

Als de jongere vrouw een nieuwe relatie krijgt met een man waar een minder groot leeftijdsverschil dan is dat vaker iemand die juist actief is, daadkracht toont en opkomt voor de jongere vrouw.

 

Door de rol die de vader speelt binnen het gezin en zijn huwelijk vertoont hij narcistisch en psychopathische gedrag met destructieve gedragingen. (de huis-tuin en keuken psychopaat)

 

De jongere vrouw is eigenlijk weer psychisch volledig afhankelijk van de vader en heeft vaker te maken met psychische problemen zoals borderline, destructief gedrag en narcistische en psychopathische  gedragingen. (eigenlijk een kopie van de vader)

 

Tenslotte als de jongere vrouw en de oudere man kinderen hebben en er is sprake van een echtscheiding dan brengt dit vaak veel problemen met zich mee.

Bovenstaande zal ik u toelichten in een volgend stuk dat door mij geschreven wordt!

 

Wenst u meer informatie of hulp over dit onderwerp dan kunt u mij mailen 

 

met vriendelijke groet,

 

Dr.h.c. J.L.M. Pisters

 

Counselor coach / hypnotherapeut